Bora Bora Francia Polinézia egyik legismertebb szigete





BORA BORA szigete a Csendes-Óceán közepe tájékán az Egyenlítőtől délre található . Francia Polinézia egyik legismertebb szigete mely a Tásaság szigetek észak - nyugati részén, Tahititől 230 km-re, az un. Szélcsendes szigetek övezetében található. Nevének jelentése tahiti maohi nyelven "elsőszülött", mivel a legendák szerint az első szigetek között volt, amely kiemelkedett a vízből.

Időeltolódás
-12 óra (Tehát amikor Magyarországon éjjel 12:00 óra van, akkor Tahitin -Bora Bora- déli 12:00 óra van.)

Látnivalók: 

BORA BORA mindössze 29 km2 területű, igy könnyűszerrel körbejárható akár a hagyományos és egyszer feltétlen ajánlatos "LE TRUCK" teherautóból átalakított helyi busszal (kb.1 óra alatt) vagy kerékpárral 2-3 óra alatt, kényelmeseben pedig bérautóval illetve motorral. A sziget körül a világ talán legszebb színű és vízű lagúnái találhatók a külső korallzátonyok védelmében.


Nem csak élővilága sajátságos, hanem valóban csodálatos víz alatti és víz feletti kirándulásokat is lehet tenni. Bora -Bora vulkanikus szigetének közepén egy fantasztikus alakú hatalmas nagy hegy a Mount Otemanura (több mint 700 m magas) található több, valamivel kisebb hegycsúcs társaságában. 


Igy a sziget belsejébe tett JEEP SZAFARI kirándulás során nem csak csodás völgyeket, vízeséseket, trópusi ültetvényeket tekinthetünk meg ,hanem gyönyörködhetünk a Bora Borát körülvevő korallzátonyok és lagunák sokszínűségűben, valamint a sziget belsejét uraló trópusi esőerdő buja zöld rengetegében is. 

Időjárás. 
Mikor utazzunk? 

Bora Bora szigetének trópusi- egyenlítői jellegéből adódóan két fő szezonja van: a novembertől áprilisig tartó csapadékos szezon, amelyre 27-30 °C átlaghőmérséklet, magasabb páratartalom, az évi csapadékmennyiség 75 %-a és rövid, de heves viharok jellemzők. 


A májustól októberig tartó száraz szezont viszont kevés csapadék, szárazabb levegő és valamivel alacsonyabb hőmérséklet jellemzi. 
Az uralkodó szelek óránként akár 40-60 km-es sebességgel is fújhatnak: a száraz szezon tipikus délkeleti szele a maraamu, a csapadékos szezoné pedig az észak-északkeleti toerau. 


Legcélszerűbb a nyári főszezonban felkeresni, mely júniustól- októbereig tart. Ezen belül július és augusztus ban keresik fel a legtöbben, így ha ilyenkor akarunk utazni, célszerű több hónappal előre helyet foglalni, hiszen a korlátozott kapacitású szállodákat az egész világból érkező, magasabb igényű nászutas - turisták már jó előre lefoglalják. 

Nem véletlenül, hiszen mindenki tudja hogy Bora Bora a világ egyik legszebb szigete és a legméltóbb helyek egyike egy nívós és életreszóló utazáshoz. Bora Bora várja Önt! Az "életben egyszer" úticélok legjobbika!



Forrás: www.borabora.utazas.hu/