Kréta látnivalói – Kréta útikalauz – Görögország szigete


Görögország legnagyobb szigete Kréta természeti szépségével, kulturális emlékeivel több mint tökéletes nyaralást ígér. A sziget nagyságának köszönhetően egyetlen út nem is elég, hogy felfedezzük egész Krétát. 

Az autóbérlés Krétán segít, hogy több helyszínt látogathass meg gyorsabban, kényelmesen, és felfedezhesd Krétán az eldugott hegyi falvakat, vagy éppen a csendes, mesés öblöket. Kréta homokos tengerpartjai tökéletessé teszi a partvidéket, és bámulatos kontrasztot alkot a hegységekkel a háttérben. 

Bérautóval Krétán, ha járod a szigetet olajfák, narancs- és mandarin ligetek, szőlőültetvények, fűszernövény kertek sorakoznak egymás mellett, melyek mellett a cédrus és pálma erdők is feltűnnek. Az eldugott halászfalvak, vagy hegyi falvak különleges meglepetéseket tartogatnak, ahol az igazi krétai, hétköznapi életbe csöppensz bele, a helyiek vendégszeretetével, görögös házaival megspékelve.
Olcsó szállások Krétán

Hova érdemes ellátogatni Krétán?

Általában az első állomása, ahova szinte minden turista érkezik, az Kréta fővárosa Heraklion (Iraklion), melyet városfal vesz körbe. A nagyvárosi hangulat, a nyüzsgés, a jobbnál jobb görög éttermek és tavernák mellett látnivalókban is bővelkedik Kréta fővárosa. 

Több múzeum, a székesegyháza, templomai, a városfal bástyáival és a közelben található Knósszosz-i és a Fesztoszi palota ásatásai. A mínosz-kori emlékek tárháza Kréta.



A főváros mellett Chania és Rethymnon csodaszép történelmi városai is kihagyhatatlanok. A Szamara-szurdokvölgy 18 km hosszan terül el, ezzel Európa egyik legnagyobb szurdokvölgyét is láthatjuk.

Igazi nyugodt nyaralásban lehet részünk Gouvesben, ahol tradicionális görög ételeket, tavernákat élvezhetjük, majd a homokos parton pihenhetünk naphosszat. Ha szórakozásra vágysz, ugorj át Hersonissosba, Kréta egyik legpezsgőbb nyaralóhelyére.
Szintén nyugis nyaralásra számíthatsz Panoromo-ban, ráadásul műemlékvédelem alatt áll, így egy eredeti, csodálatos krétai halászfaluban pihenhetsz.

 Modern, fejlett üdülővárosok Malia és Stalis, ahol a homokos tengerpart, lassan mélyülő tenger, jobbnál jobb tavernák, és éttermek mellett szinte bármilyen vízi sportot is kipróbálhatsz.
Heraklion és Hersonissos között a Watercity Viziparkban is eltölthetsz egy napot. A hatalmas parkba felnőtteknek 25€, gyerekeknek 17€ a belépőjegy (90cm magasság alatt ingyenes).

Kréta sziget Görögország gyöngyszeme, egy sziget mely Európa és Afrika között elválasztja egymástól a Líbiai és Égei-tengert, ahol a tengerpart és a hegységek egysége, a hosszú fehérhomokos tengerpartok, a krétai városok és halászfalvak évről évre újabb meglepetésekkel, felfedezésre váró vidékekkel várnak.


Forrás: http://blog.utazol.hu/2013/05/kreta-latnivaloi-gorogorszag/



Kreta from Agata Melnyk on Vimeo.