Kanári szigetek az Örök tavasz szigete




Kanári-szigetek dióhéjban A Kanári-szigetek a Ráktérítő közelében fekszenek nem messze Afrika szaharai övezetétől. Az Európából érkezőknek, a Mediterrán térség legközelebbi szubtrópusi helye télből a nyárba, amely biztos jó időt ígér, ezért szokták az „Örök Tavasz" szigeteinek is említeni. Nyáron is kellemes a hőmérséklet, nem olyan meleg, mint ahogy azt gondolnánk egy szubtrópusi „paradicsomról". Különleges mikroklímájú éghajlatának köszönhetően, a Kanári-szigetek egész évben kiváló üdülőhely. 


 A Kanári-szigeteket egy 7 tagból álló szigetcsoport

Lanzarote 
Fuerteventura
Gran Canaria
Tenerife
La Gomera 
La Palma
El Hierro 


Természeti szépségük egyedülálló. Néhol teljesen civilizálatlanok és békések. Vegetációjukra jellemző a buja növényzet éppúgy, mint a kietlen sivatagos, Holdbéli táj. Éppen ennek a sokrétű vegetációnak köszönhetően több nagyobb filmes producer és rendező választotta filmjének helyszínéül a Kanári-szigeteket. Még a leglátogatottabb szigeteken is találunk háborítatlan öblöket, felfedezésre váró területeket. 


A Kanári-szigetek legismertebbjei, a harmadik sziget Gran Canaria és a negyedik sziget Tenerife. Míg Németországnak Gran Canaria, addig Magyarország célközönségének Tenerife jelentette a Kanári-szigeteket évtizedekig. Mostanra megváltozott az utasok érdeklődési köre és éppoly nagy szeretettel keresik fel Gran Canariát, mint Tenerifét.


 Kanári-szigetekre általában többször utaznak el a magyar utasok, egyrészt, hogy kipróbálják, másrészt a kíváncsisággal vegyes izgalom hajtja Őket, hogy összehasonlíthassák a két legnagyobb szigetet Tenerifet és Gran Canariat. Az Európán kívüli egzotikus világgal való első találkozás mindenképpen hatalmas élmény és az utasok túlnyomó többsége pozitív élményekkel gazdagon tér vissza hazájába. Ami a legfontosabb, az adott egy utazás alkalmával, amit a vendégek elvárnak egy szubtrópusi szigettől: pálmafák, napsütés és óceán. 

 A Kanári-szigetek vonzereje az egzotikus éghajlat mellett, a kedvező vásárlási lehetőségekben rejlik, mivel a szigetek vámmentes övezetűek, így minden terméket lényegesen kedvezőbb áron kínálják a kereskedők, a vásárlók nagy örömére. 


Természetesen az sem hátrány, ha jó alkudási képességgel is rendelkezünk. Kanári-szigetek időjárása A Kanári-szigetek közül Fuerteventura éghajlata a legmelegebb. Utána jön szorosan Gran Canaria, majd Lanzarote és végül Tenerife. Tenerife esetében azonban nagy a különbség a déli és az északi területek között (a déli a melegebb).



A társadalom szerkezete szempontjából nyugat-európai turisták kiemelt üdülőövezete és vannak olyan nyugdíjas párok is, akik hónapokra költöznek át Németországból a Kanári-szigetekre a téli hónapokban. Érdekessége, hogy a városok a „Hold" béli tájba úgy illeszkednek, mint a sivatagba az apró oázisok. A városokba vezető utak általában kiesek és kietlenek, míg a városok parkokkal, zöld pálmafás „ligetekkel" tarkítottak és napi rendszerességgel öntözik őket.