Garda-tó – a mediterrán olasz csoda

Az Alpok és Pó-síkság között terül el a Garda-tó, Olaszország legnagyobb tava. A fantasztikus mediterrán klímának köszönhetően Észak Olaszország legkedveltebb nyaralóhelye. A tó körül fekvő szebbnél szebb, hangulatos olasz kisvárosok számos programmal, és látnivalókkal várják a turistákat, nyaralni vágyókat.

A Garda-tó és környéke a strandolási lehetőségek mellett, és a pihentető, relaxáló nyaraláson kívül számos egyéb programot is kínál. Kirándulhatunk a festői Alpokban, biciklizhetünk a tóparton, de a különböző vízi sportokat se hagyjuk ki.


Festői szépségű helyről van itt szó. A Garda tó vidék a hatalmas hegycsúcsok alatt, apró kikötőivel, olasz városaival lehengerlő, nem is beszélve a gasztronómiai élvezetekről. Igazán finom olasz fogásokat kóstolhatsz meg, olasz borokat és desszerteket.
Családosok számára is ideális, és nem kell leautózni a tengerpartig, hogy élvezhessük a mediterrán klímát.

A Garda-tó déli része kedvez a strandolás szerelmeseinek és a kisgyerekeseknek, itt a víz hőmérséklete is melegebb nyáron, míg az északi rész, a hegyekből érkező szélnek köszönhetően a szörfösök paradicsomává varázsolja ezt a vidéket.

A közeli városokba is érdemes ellátogatni, mint pl. Veronába.

Forrás: