Kefalónia 5 legszebb strandja

Kefalónia 5 legszebb strandja

A nem túl zsúfolt görögországi sziget, Kefalónia is szebbnél szebb, ámulatba ejtő strandokkal büszkélkedhet. Körbe járva a szigetet számos strand, felfedezésre váró öböl sorakozik előttünk. Nehéz kiválogatni közüle 5-öt, de azért nézzük, mi az amit semmiképpen se hagyj ki.


myrtos-strand-kefaloniaMyrtos

Mindenképpen elsőként kell említenem, több mint 10 alkalommal állt a dobogón, mint Görögország legszebb strandja. A fehér, apró kavicsos tengerpartot meredek sziklafal keretezi, zöld növényzettel a tetején, a fehér tengerpart és a hihetetlen kék színű tenger valami fantasztikus látványt nyújt. A nyugodt víztükör mellett Mírtos tengerparton hatalmas hullámokkal is találkozhatsz.


Platia Ammos

platia-ammos-tengerpart-kefalonia
Szépsége vetekszik Myrtossal, sőt. Viszont nehezebb megközelíteni, és egyáltalán nem kiépített. Hosszasan kell lépcsőzni, hogy a partra juss, helyenként meredekebb részekkel megküzdve, viszont a fáradtság mindent megér. Az apró kavicsos, helyenként nagyobb kövekkel borított tengerpart, a türkizkék víz, a mögötte hatalmasodó sziklafal felejthetetlen élményt kínál. Amit ne felejts el, enni-inni valót és napernyőt vinni magaddal, cserébe mindössze pár kalandvágyó strandolóval kell csak osztoznod Platia Ammoson.


Petani

petani-strand-kefaloniaPetani tengerpart is szinte mindenki toplistáján ott sorakozik. Nem véletlen. Petani már egy jóval kiépítettebb, autóval is könnyen megközelíthető strand. A víz viszonylag gyorsan mélyül, viszont ha épp nincsenek nagy hullámok kristálytiszta, és búvárkodásra is alkalmas öböl. A kiépítettség miatt több turistával találkozhatsz mint mondjuk a Platia Ammos strandon, viszont mégsem zsúfolt. A látvány fentről is csodálatos, kár, hogy a part egy részét a vendéglátó egységek bitorolják.



Emblissi

amblisi-tengerpart-kefaloniaMikor több világhíres partszakasszal is rendelkezik egy sziget, nehéz mellé felsorakoztatni még párat. Emblissi tengerpart különlegessége, kedveltsége abból adódik, hogy közel található Fiskardó településhez, de mégsem túl közel, így autóval érdemes a nagy melegben megközelíteni. Az apró kavicsos tengerpartot 2 oldalról sziklás partszakasz határolja, ami napozásra igazán alkalmas, és mellette sznorkelezni is lehet. Az öböl védettségének köszönhetően nem kell számítani nagy hullámokra így a víz kristálytiszta, türkiz színekben pompázik. A strand pici, így nyáron számítani kell rá, hogy bőven lesz kivel osztozni.



Fteri


fteri-tengerart-kefalonia
Kefalónia is rendelkezik egy olyan csodaszép partszakasszal amit tényleg csak kevesen láthattak élőben. Fteri nehezen megközelíthető, autóval nem is lehet eljutni ide, csak a közelébe, ahonnan gyalogszerrel kell tovább haladnod, néhol másznod. Kiránduló hajók sem ejtik útba, viszont saját kis bérelt csónakkal bármikor megközelíthető. A hófehér kavicsos, fehér sziklafallal, tetején zöldellő növényzettel körbevett kis partszakasz éppen ezért nem zsúfolt, látogatott és nem is kiépített, éppen ezért érdemes ide mindenképpen eljutni.