Görögország csodálatos szigete – Korfu


Korfu Görögország legszebb tengerpartjait rejtő sziget, mely a legzöldebb is egyben, nem véletlenül nevezik smaragd szigetnek. A csodálatos zöld vidék, és a homokos, apró kavicsos tengerpartok színesítik egymást, régi halászfalvai, üdülő városai, látnivalói csalogatják a turistákat. 

Korfu igazán népszerű görög nyaralóhely, ahol a görög kultúra mellett a velencei stílus is visszaköszön, ennek köszönhetően egy olaszos bájt kölcsönözve Korfunak.
Az olajfákkal zsúfolt szigeten az apró falvak egyik helyi görög tavernájában mindenképpen érdemes kipróbálni a görög konyha specialitásait, és élvezni a görög vendégszeretet.


Korfu város bővelkedik a látnivalókban. Korfu védőszentjének Szent Szpiridonnak templomát, a Bizánci Múzeumot, a Régészeti Múzeumot a Régi és az Új Erődöt, a Szent Mihály és Szent György palotát érdemes felkeresni, majd az Esplanade téren, mely valójában egy szép park, hűsölhetünk egyet a nagy melegben, vagy akár a korfui piacon is elvegyülhetünk, és egy késő délutáni óvárosi séta sem hagyható ki. 



A kanyargós, macskaköves utcák, a kapualjak, lépten-nyomon apró emléket, templomot, pici tereket rejtenek. A Vlachérna kolostort se felejtsük el lencse végre kapni, a vakító fehér épületet nem lesz nehéz megtalálnunk Korfu városában.

  A sziget azonban nem merül ki Korfu városával és Korfu város látnivalóival. A fiatalok kedvelt helye Ipsos, boltokkal, bárokkal, szórakozóhelyekkel, éttermekkel, hosszú keskeny, homokos tengerpartjával.

Agios Ioannis a fiatalok és családosok kedvelt korfui üdülő faluja, hiszen itt található Európa egyik legnagyobb Aqua Parkja, ahol a csodálatos környezetben látványos csúszdák várják a turistákat.


Görögország egyik legszebb tengerpartja is Korfun található, Agios Georgios-nál. Kontokali, Korfu keleti részén kék zászlós strandot rejt. Sidari az északnyugati rész leglátogatottabb települése, köszönhetően csodálatos tengerpartjának.

Szeretsz hajókázni? Remélem igen, hiszen Pontikoniszi szigetet csakis hajóval érheted el, és kihagyhatatlan látványosság.
 Korfut egyszerűen bejárhatjuk, bérautóval vagy robogóval. Autóbérlés Korfun talán egyszerűbb, hiszen a légkondis környezet a nagy melegben üdítő tud lenni, és a strand felszerelést, egyéb kiegészítőket is mindig magunkkal vihetjük. 



Korfu csodálatos, felfedezetlen, beépítetlen tengerpartjaihoz busz nem visz el, sokszor még kiépített út sem vezet le, ezért a parthoz közel leparkolva érdemes gyalog szerrel megközelíteni a hol homokos, hol sziklás partokat, mert kihagyhatatlan élményben lesz részünk Görögország egyik legszebb szigetén.


Korfu akciós ajánlatok itt találhatók 
Kattints ide